Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Η ''Ενοπλη Επαναστατική Δράση'' ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση

Η ''Ενοπλη Επαναστατική Δράση'' ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Δασών Περιφέρειας Αττικής του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μεσογείων 239, στο Νέο Ψυχικό. Η επίθεση, όμως, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι εξετάζουν αν το λάθος που έκανε ο άγνωστος στο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του ήταν σκόπιμο επειδή τα μέλη της οργάνωσης επιδίωκαν θύματα.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα προς την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» έγινε 20 λεπτά πριν από την έκρηξη και ο άγνωστος ανέφερε πως είχε τοποθετηθεί βόμβα στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, που βρίσκεται επί της Μεσογείων, αλλά σε απόσταση 500 μέτρων από τη βάση της Περιφέρειας, όπου τελικά εξερράγη ο μηχανισμός. Η έκρηξη, πάντως, δεν ήταν ισχυρή αφού πιθανόν λόγω υγρασίας και ατελούς συνδεσμολογίας εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής και όχι το μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας.

Η προηγούμενη εμφάνιση της οργάνωσης καταγράφηκε πέρσι το Ιανουάριο στην εφορία Αργυρούπολης. Το ότι δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο παράρτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ, στους Αμπελοκήπους, ανησυχεί τους αξιωματικούς και πιθανολογούν ότι οι δράστες της θα επανέλθουν.