Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΠ


Ακόμη ένα σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια στο λιμάνι και συγκεκριμένα στον ΟΛΠ εξαιτίας των εκκρεμοτήτων της Intracom σε σχέση με το Oλοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που της έχει ανατεθεί από το 1998 με τίμημα 2,8 δισ. δρχ., αλλά και των κινήσεων που εκδηλώθηκαν για την επέκταση της σύμβασης τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης μέχρι το 2012 και της αναβάθμισης του ίδιου συστήματος αξίας 9 περίπου εκατ. ευρώ.
Έτσι στις 21-10 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του
OΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλός του επιχείρησε να κλείσει τις εκκρεμότητες της σύμβασης με πρωτόκολλο συμβιβασμού με την Intracom με ποινή σε βάρος της ύψους 425.517 ευρώ και αποδέσμευση των εγγυητικών επιστολών της.
Tο πρωτόκολλο
υπεγράφη στις 11 Οκτωβρίου παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Eμπορικής Nαυτιλίας M. Kεφαλογιάννης, από τις 3 Οκτωβρίου, έχει ζητήσει εγγράφως από τον πρόεδρο της Kοινωνίας της Πληροφορίας A.E. τον ορισμό πραγματογνώμονα για να μελετήσει τη σύμβαση, να ελέγξει το εγκατεστημένο σύστημα, αλλά και να γνωμοδοτήσει για τη σύμβαση συντήρησής του.
Στην παραπάνω συνεδρίαση ο διευθύνων σύμβουλος έβαλε το ζήτημα της σύμβασης. Εκεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στις 21-10, «εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δημιουργήθηκαν ετερόκλητα στρατόπεδα, η συνεδρίαση διεκόπη και ο διευθύνων σύμβουλος του Oργανισμού N. Aναστασόπουλος απείλησε με παραίτηση, ερμηνεύοντας την εντολή του YEN για έλεγχο της σύμβασης ως άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του». Πάντως
ορίστηκε ήδη πραγματογνώμονας για τον έλεγχο της σύμβασης του OΛΠ με την Intracom.
Απο το fasistes.blogspot