Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Με βουνά από σκουπίδια έχουν γεμίσει πολλά σημεία της Αθήνας

Με βουνά από σκουπίδια έχουν γεμίσει πολλά σημεία της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους Ήδη αρκετές περιοχές παρουσιάζουν μια αντιαισθητική εικόνα που ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Τα προβλήματα εστιάζονται στις γειτονιές και στους στενούς δρόμους, ενώ αντίθετα, οι κεντρικοί άξονες παραμένουν καθαροί. Χωρίς σκουπίδια γιόρτασαν πάντως οι Αθηναίοι τα κούλουμα στους λόφους του Φιλοπάππου και του Στρέφη, αφού την Κυριακή έγινε αποκομιδή των απορριμμάτων από συνεργεία καθαριότητας με συμβασιούχους εργαζόμενους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακαλαμάνης κάλεσε τους εργαζομένους στους δήμους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία αύριο και την Τετάρτη, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Πηγή:http://www.ert.gr