Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Baby dance: Χορός παιδοφιλίας με προαγωγό την τηλεόραση

Χορός παιδοφιλίας με προαγωγό την τηλεόραση

To «Baby dance» του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα είναι ένα «τάλεντ σόου» με παιδιά 6-11 ετών που διαγωνίζονται στο χορό. Δεν πρόκειται για το μόνο παρόμοιο, δηλητηριασμένο φρούτο στην ελληνική τηλεόραση. Η «Eurovision junior», τα παιδικά καλλιστεία, τα «μικρούτσικα» τραγουδιστικά ταλέντα στις πρωινές εκπομπές και άλλα παρόμοια φαινόμενα ένταξης παιδιών στο βρόμικο κόσμο της σόου μπιζ, φανερώνουν την έλλειψη ιδεών, την παρακμή και τη σαπίλα που κυριαρχεί στη σημερινή τηλεόραση, η οποία κατασπαράζει πλέον κάθε εφεδρεία της κοινωνίας.
Φυσικά θα ήταν υπερβολή να παρομοιάσουμε τον τηλεοπτικό κανιβαλισμό με τον Αδόλφο Χίτλερ, που τις τελευταίες ημέρες του πολέμου έστελνε δωδεκάχρονα και δεκατριάχρονα αγόρια στο μέτωπο. Ωστόσο, εκπομπές όπως το «Βaby dance» διδάσκουν στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία τι σημαίνει ανταγωνισμός και απόρριψη, διαδίδουν την υπέρτατη αξία να πλασάρεις τον εαυτό σου σε συσκευασία προϊόντος. Είναι εξοργιστικό να προβάλλονται οκτάχρονα παιδάκια με μακιγιάζ και ψηλοτάκουνα καμπαρετζούς που προσπαθούν να βγάλουν γνήσιο πάθος, σεξουαλικότητα και καημό, μαϊμουδίζοντας «αισθησιακές» μεγαλίστικες φιγούρες. Η ίδια η διαδικασία, η ίδια η βασική ιδέα -το «κόνσεπτ» στα τηλελληνικά- της εκπομπής, με τους γονείς να προσεύχονται ώστε το δικό τους το παιδάκι να φάει το παιδάκι του διπλανού και με την ευχή το παιδί μου «να είναι πιο σέξι από τα άλλα», προάγει το ξεπούλημα κάθε αξιοπρέπειας στο βωμό του κέρδους και της εφήμερης δόξας. Πρόκειται για μια παιδοφιλία για κάθε χρήση με προαγωγό την ιδιωτική τηλεόραση.
Ο Ένγκελς έλεγε ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας μετριέται με τη θέση της γυναίκας σε αυτή. Στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, η θέση των παιδιών σαν θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης των πάντων, αντανακλά μια πραγματικότητα βαθιάς σήψης, μια κοινωνική λαοθάλασσα εκφυλισμένων ψυχών και διεστραμμένων συναισθημάτων. Ασφαλώς, τέρατα δεν είναι τα παιδιά, αλλά όλοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται τη χάρη και την ομορφιά τους, που κλέβουν την παιδική τους ηλικία για να ξεσαλώνουν οι ίδιοι στην πίστα του χρήματος.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΙΝ