Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Ελληνική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!!

Ελληνική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Ελλάδα δίνει μεγάλη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη της Ουάσιγκτον για τις Ανανεώσιμες Πηγές.

«Βρισκόμαστε εδώ για λόγους συμβολικούς και για λόγους ουσιαστικούς. Συμβολικούς για να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δίνει μεγάλη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό το κάνει και με την πολιτική της και με το νομοθετικό και πολιτικό της έργο», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης που είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Παράλληλα με το συνέδριο, λειτουργεί ελληνικό περίπτερο με τη συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομικών και του ΥΠΕΧΩΔΕ. «Με μια δεκαπενταμελή αποστολή, η Ελλάδα δίνει το παρόν και στην έκθεση, δίνει το στίγμα και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες επιστήμονες αλλά και για επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που παρέχει η χώρα μας για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Είναι ένας σημαντικός κλάδος και μέσα από το περίπτερό μας, που είναι πολύ λαμπερό και δυναμικό, μπορούμε να δώσουμε έμφαση ακριβώς στο σύνολο της αξιοποίησης της ενέργειας για περιβαλλοντικούς, επενδυτικούς και ειρηνικούς σκοπούς», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Καλαφάτης ολοκλήρωσε επισημαίνοντας: «Δίνουμε ένα δυναμικό παρόν και εδραιώνουμε σιγά-σιγά τη θέση μας στη διεθνή ενεργειακή κοινότητα. Ούτως ή άλλως, με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δυνατό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και μέσω του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, αλλά και με τους άλλους αγωγούς - Tουρκία-Ελλάδα και Ελλάδα-Ιταλία - αναδεικνύει το δικό της δυναμικό, στρατηγικό, οικονομικό και αναπτυξιακό ρόλο. Η συμμετοχή σε αυτό το Συνέδριο είναι ένα ακόμα βήμα, μια ακόμα δράση μέσα στα πλαίσια της εδραίωσης μιας πολύ συγκεκριμένης, εξωστρεφούς και δυναμικής ενεργειακής πολιτικής».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ