Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Παραλύει όλη η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται για μία ακόμη φορά η χώρα, αφού την ώρα που η κυβέρνηση καταθέτει προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Για σήμερα το απεργιακό δελτίο προβλέπει τα εξής:

- Από τις 12.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ). Τις ίδιες ώρες αναμένεται να ακινητοποιηθούν και τα μπλε λεωφορεία.

- Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας έχουν προκηρύξει επίσης από τις 12.00 έως τις 15.00 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

- Στη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στον ΟΤΕ, στις τράπεζες, στα ΜΜΕ και στον ιδιωτικό τομέα.

- Θα απέχουν όλη την ημέρα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές και οι μηχανικοί.

- Συνεχίζουν την απεργία τους τα 23 πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειώνονται νέα μπλακάουτ.

- Απεργούν για μία ακόμη μέρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα βουνά των σκουπιδιών στους δρόμους να μεγαλώνουν.

- Κατεβάζουν ρολά όλη την ημέρα τα φαρμακεία λόγω της απεργίας του κλάδου.

- Απεργία έχουν προκηρύξει επίσης για σήμερα οι γιατροί.

- Τέλος, σήμερα απεργούν όλοι οι εργολήπτες και μελετητές στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί εικοσιτετράωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων (η οποία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή), των μηχανικών, των εργαζομένων στη ΔΕΗ, των εργαζομένων στο μετρό και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ενώ θα απέχουν για μία ακόμη φορά από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές, όλοι οι εργολήπτες και μελετητές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ έχουν αποφασίσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 8.00 το πρωί έως τις 11.00 οι εμποροϋπάλληλοι.

Οι απεργίες θα κορυφωθούν την άλλη Τετάρτη 19 Μαρτίου με την πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο το πολύ έως τις 20 του μήνα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ