Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΠΑΠ

Βαθιά ριζωμένη η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι δύσκολο πλέον να ακόμα και να περιοριστεί όση πολιτική βούληση και αν υπάρχει...
Φίλος μας έστειλε τα παρακάτω δείγματα διαπλοκής και συμπεριφοράς των γνωστών διαπλεκόμενων επιχειρηματιών Κόκκαλη και Μπόμπολα που ξεκίνησαν επί Σημίτη και παρά τις κάποιες προσπάθειες της ΝΔ και της δικαστικής εξουσίας συνεχίζονται δυστυχώς έως και σήμερα...Ενδιαφέρουσα σε μερικά από αυτά η εμπλοκή του Τυπου..

Όταν η ΟΑΚΚΕ έβγαζε την πρώτη αφίσα ενάντια στην κάθαρση και τον Τριανταφυλλόπουλο, έλεγε μεταξύ άλλων ότι ο Τριανταφυλλόπουλος το Νοέμβρη του 2004 διέσυρε τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Φιλιππίδη για μια νόμιμη απευθείας ανάθεση έργου την ώρα που αυτός προσπαθούσε να ανεξαρτητοποιήσει τον ΟΠΑΠ από την Ιντραλότ του Κόκκαλη. Στην γνωστή εκπομπή του μάλιστα ειρωνεύτηκε την ΟΑΚΚΕ λέγοντας «με τον Φιλιππίδη και τον Ορφανό θα κάνουμε επανάσταση σύντροφοι;». Λίγες μέρες μετά όμως ο Φιλιππίδης έπαιρνε την άγουσα για το σπίτι του, προς πανηγυρική επιβεβαίωση της ΟΑΚΚΕ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της
Ελευθεροτυπίας στις 9-10: «Ο Σ. Κόκκαλης έχει σημαντικές προσβάσεις και στη «νέα εξουσία» (του ΟΠΑΠ). Οι πληροφορίες λένε ότι διατηρεί πάντα πολύ καλές σχέσεις με τρεις υπουργούς (οι δύο σε υπουργεία «πρώτης γραμμής») και τους διοικητές του ΟΠΑΠ Φ. Νειάδα και του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη. Στο 18μηνο διακυβέρνησης της Ν.Δ., ο Σ. Κόκκαλης έχει πάρει δουλειές και από τους δυο οργανισμούς. Όμως οι μεγάλες μπίζνες είναι μπροστά του κι αφορούν τον διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΑΠ και την είσοδό του στη σταθερή τηλεφωνία». Ο διαγωνισμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του ΟΠΑΠ αφορά την προμήθεια κεντρικού συστήματος και τερματικών, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Η Ιντραλότ έχει συμφέρον ακόμη και από την ακύρωση του διαγωνισμού (οι προσφορές θα ανοίξουν στις αρχές Ιανουαρίου), αφού μ' αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να βρίσκεται στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Σ. Κόκκαλης έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι ο νικητής».
Παρά το διώξιμο του Φιλιππίδη από την προεδρία του ΟΠΑΠ και το διορισμό του Νειάδα εν τούτοις ο οργανισμός αντιστέκεται. O OΠAΠ, επικαλούμενος διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, με την οποία απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να οργανώνει παίγνια, ακόμη και δίχως ανταλλάγματα, χωρίς την άδειά του, αντέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ «Hellas On Line», που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον Κόκκαλη, με την οποία διαφήμιζε το πρόγραμμα της «Οn Line Gaming», κρίνοντας ότι συνιστά προάγγελο ιντερνετικού τζόγου. Έτσι, ενημέρωσε τη ΓAΔA και το ΣΔOE, προκειμένου να ερευνήσουν αν είναι νόμιμη μια τέτοια δραστηριότητα, και αμέσως η HOL σταμάτησε τη διαφήμιση.