Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Ποσό ρεκόρ συγκέντρωσε ο Ομπάμα από δωρεές


Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών, Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 55 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές τον Φεβρουάριο, ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρωθεί σε τέτοιες προεκλογικές εκστρατείες μέσα σε ένα μήνα και μεγαλύτερο κατά 20 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό που εξασφάλισε η αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον.

Από το επιτελείο του Ομπάμα ανακοινώθηκε ότι 45 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν από δωρεές μέσω του διαδικτύου και το 90% αυτού του ποσού ήταν δωρεές που δεν ξεπερνούσαν τα 100 δολάρια. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άντομα έχουν δώσει χρήματα μέχρι τώρα στον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το επιτελείο του.

Ο Ομπάμα κέρδισε 11 προκριματικές εκλογές τον Φεβρουάριο, αλλά η Χίλαρι Κλίντον έκανε την αντεπίθεση κερδίζοντας τρείς από τις τελευταίες τέσσερις μάχες, μεταξύ των οποίων οι εκλογές στο Οχάιο και το Τέξας.

Το Σάββατο οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν στην πολιτεία του Ουάιομινγκ και την Τρίτη στο Μισισιπί, αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι οι προκριματικές στην Πενσιλβάνια, στις 22 Απριλίου, καθώς είναι πολιτεία που δίνει πολλούς εκλέκτορες.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες δείχνει ότι και οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών θα κέρδιζαν τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό τους, Τζον Μακέιν αν γίνονταν τώρα εκλογές για την προεδρία. Η δημοσκόπηση της Washington Post-ABC News έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα κέρδιζε με διαφορά 6 μονάδων τον Μακέιν, ενώ ο Ομπάμα θα είχε πιο άνετη εκλογή, με διαφορά που θα έφτανε στο 12%.

πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ