Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Αιφνιδιασμός από τη μεταφορά της λαϊκής και κλήσεις για παράνομη στάθμευση

249-laiki.jpgΟι κάτοικοι των οδών Δαβάκη και Κύπρου καταγγέλλουν

Αιφνιδιάστηκαν οι κάτοικοι των οδών Δαβάκη και Κύπρου από την ξαφνική μεταφορά της λαϊκής αγοράς στην περιοχή τους τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, όπως καταγγέλλουν, από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι, που αγνοώντας το γεγονός αυτό, βρήκαν την επόμενη μέρα κλήσεις της Αστυνομίας στα αυτοκίνητά τους για παράνομη στάθμευση.
Φαίνεται πως το σίριαλ «λαϊκή αγορά στη Νέα Ερυθραία» τελειωμό δεν έχει, ενώ οι άστοχες ενέργειες της διοίκησης του δήμου στο θέμα αυτό εξακολουθούν να δημιουργούν αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι ως μόνο μέσο ενημέρωσης για τα θέματα που τους αφορούν έχουν τον τοπικό Τύπο. Όπως καταγγέλλει ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής «το Στροφύλι», η λειτουργία της λαϊκής αγοράς την προηγούμενη Δευτέρα ξάφνιασε τους κατοίκους των οδών Δαβάκη και Κύπρου χωρίς καμία ενημέρωση από τη διοίκηση του δήμου. «Διαμαρτυρόμαστε για την απουσία του δήμου από τα προβλήματα των κατοίκων», τονίζουν οι ίδιοι και συνεχίζουν: «Όλοι γνωρίζαμε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς θα γίνεται από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο για τρεις μήνες στις οδούς Δαβάκη και Κύπρου χωρίς κανένας κάτοικος να διαμαρτυρηθεί. Ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση από τον δήμο κι ενώ είχε την απόφαση της Περιφέρειας από τις 21 Φεβρουαρίου, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί, εμφανίστηκε ολόκληρο το προεδρείο και το επιτελείο του σωματείου της λαϊκής αγοράς με πινέλα και μπογιές και άρχισαν να γράφουν τα νούμερα στα κράσπεδα, κλείνοντας ακόμη και τις εισόδους των σπιτιών, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτοί αποφασίζουν και διατάζουν».
Το «γυρολόι» της λαϊκής και οι αποφάσεις επί αποφάσεων που ανατρέπονται την επομένη έχουν εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων, πολύ περισσότερο όταν ακόμη δεν γνωρίζουν που πρόκειται να μεταφερθεί αυτή τα επόμενα τρίμηνα και πολύ φοβούνται ότι θα γευτούν το κακό προηγούμενο των οδών Σεβδικίου και Ευαγγελιστρίας. Ο πρόεδρος του συλλόγου «το Στροφύλι» Χ. Βαρκαρώτας συνομίλησε με τον πρόεδρο του σωματείου της λαϊκής αγοράς και τους πρότεινε να βγάλουν ενημερωτικά φυλλάδια για την ενημέρωση των κατοίκων, προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους, τα οποία τελικά τοποθετήθηκαν σε στύλους και κορμούς δέντρων στις 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής. «Πού ήταν η δημοτική αστυνομία να προστατεύσει τα πεζοδρόμιά μας, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με χρήματα των κατοίκων και συντηρούν με προσωπική τους εργασία; Με ποιο δικαίωμα οι κύριοι της λαϊκής παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι τις πόρτες των σπιτιών; Ο μόνος που βρέθηκε τη Δευτέρα στη λαϊκή αγορά από τη διοίκηση ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μπιτσάνης, ο οποίος και ενδιαφέρθηκε για τις κλήσεις των αυτοκινήτων ορισμένων κατοίκων που δεν είχαν ενημερωθεί και έλειπαν από την Παρασκευή από την πόλη», επισημαίνει ο εξωραϊστικός σύλλογος της περιοχής. Στην καταγγελία του τονίζει την ανακολουθία των διοικήσεων του δήμου, αφού από το 2003 έχουν προτείνει τη μόνιμη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στους δρόμους όπου βρίσκονται τα οικόπεδα Παπαστράτου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να πάει εκεί από αρχές του 2004, αλλά η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και καταλήγει το Δ.Σ. του συλλόγου: «Ερωτούμε τη δήμαρχο. Ποιος διοικεί τη Νέα Ερυθραία; Το σωματείο της λαϊκής αγοράς ή ο δήμος»;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αναδημοσίευση από την online εφημερίδα Νέα Ερυθρέα