Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Το λόμπυ της Δυτικής Θράκης

Το λόμπυ της Δυτικής Θράκης

Από φίλο του blog έλαβα το παρακάτω και σας το μεταφέρω, για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και πιστεύω ότι ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι γυφτοσκοπιανοί αλλά οι Τούρκοι:

«Τα αργυρώνητα φερέφωνα της Άγκυρας, που καταχράστηκαν της καλοσύνης και της ανοχής μας, δεν σταματούν να προκαλούν, δοκιμάζοντας την υπομονή μας.»

Σε ανακοίνωση του Προέδρου της αυτοαποκαλούμενης "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης" (ABTTF), Χαλίτ Χαμπίπογλου, που δημοσιεύεται στην τουρκική διαδικτυακή εφημερίδα http://www.trakyanethaber.com, αναφέρονται τα εξής προκλητικά και εμετικά, που σας μεταφέρω αυτούσια:

"Αγαπητοί Δυτικοθρακιώτες, όπως σας είχαμε υποσχεθεί κάναμε άλματα το 2008 και συμμετείχαμε στην πρώτη συνεδρίαση αυτού του έτους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι στην Ευρώπη δημιουργείται πλέον λόμπι της Δυτικής Θράκης. Πολλοί βουλευτές στο Συμβούλιο ενδιαφέρονται και είναι ενήμεροι για τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Ανοίγουν πλέον οι πόρτες που στο παρελθόν παρουσίαζαν δυσκολίες. Αυτό που μας επηρέασε περισσότερο είναι ότι ένας πρώην βουλευτής μόλις ήρθε σε επαφή μαζί μας αναγνώρισε στο πρόσωπό μας το ABTTF. Αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμη νωπά τα θετικά σημάδια των ενεργειών, στις οποίες προβήκαμε στο παρελθόν. Αυτό που μπορούμε με ευκολία να πούμε είναι ότι η τελευταία επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Συμβούλιο είναι ίσως η πιο εποικοδομητική και η πιο ολοκληρωμένη που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμεμπεργκ, συναντήθηκε μαζί μας και μας ανέφερε ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης. Μας εξέφρασε την ευαισθησία του ιδιαίτερα για το άρθρο 19 και διαπιστώσαμε ότι είναι ενήμερος για το θέμα αυτό και ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πρόβλημα.

Επίσης, μία πολύ σημαντική συνάντηση που είχαμε ήταν με τη Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), Ιζίλ Γκατσέτ. Όπως είναι γνωστό, η ECRI στο παρελθόν είχε παρουσιάσει εκθέσεις σχετικά με τη μειονότητά μας, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο σεβαστά ιδρύματα στην Ευρώπη. Τον Οκτώβριο αυτού του έτους πρόκειται να παρουσιάσει έκθεση σχετικά με την Ελλάδα, οπότε θα έρθουν ξανά στην επικαιρότητα οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων στη Δυτική Θράκη. Το ABTTF θα συμβάλει στις εργασίες της ECRI. Η επίσκεψή μας, μας απέδειξε ότι το ABTTF αποτελεί πλέον μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που θεωρείται σημαντικός συνομιλητής από τους πολιτικούς, τους βουλευτές και τους θεσμούς της Ευρώπης.

Όπως γνωρίζετε, την προηγούμενη περίοδο, παρουσιάστηκαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης δύο προτάσεις σχετικά με την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη. Οι προτάσεις αυτές έγιναν αποδεκτές με μεγάλη πλειοψηφία στην ΑΚΡΜ. Τώρα θα συνταχθούν εκθέσεις επ' αυτών των προτάσεων και θα παρουσιαστούν στην ΑΚΡΜ. Οι εκθέσεις αυτές θα ετοιμαστούν από τον Γάλλο κοινοβουλευτικό Μισέλ Χουνόλτ και το Λετονό κοινοβουλευτικό Μπόρις Σίλεβικς, οι οποίοι και θα επισκεφτούν την Ελλάδα. Ο Χουνόλτ θα επισκεφτεί τη Δυτική Θράκη, θα έχει επαφές με τη μειονότητά μας και θα εξετάσει τα προβλήματά μας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα επισκεφτεί τη Δ. Θράκη και ο Σίλεβικς.

Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ ελπιδοφόρες και πιστέψτε αυτές είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων λόμπι που ανέπτυξε στο παρελθόν το ABTTF. Συνεχώς προβαίνουμε σε ενέργειες σε επίπεδο διεθνών φορέων και μεταφέρουμε τα προβλήματά μας στα πιο ανώτερα όργανα. Ως ABTTF τους προσεχείς μήνες θα προβούμε σε σημαντικές ενέργειες, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να καταστήσουμε γνωστό το ABTTF και την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Πιστεύω ότι όσο συνεχίζουμε να προβαίνουμε σε τέτοια αποφασιστικά και σταθερά βήματα θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Χαλίτ Χαμπίπογλου, Πρόεδρος ABTTF".

Εδώ για άλλη μια φορά πιαστήκαμε στον ύπνο. Ποιος όμως θα αντιδρούσε, ή αν θέλετε, απλά θα παρακολουθούσε τη δράση των προδοτών; Η φιλελεύθερη Ελληνίδα βουλευτής, που έκλεινε ραντεβού στους φιλοσκοπιανούς του Ουράνιου Τόξου με τους Χριστιανοδημοκράτες; Οι του ΠΑΣΟΚ, ή του ΣΥΝ (αυτοί μπορεί και να χειροκροτούν), που απλά αδιαφορούν για το θέμα;

Αν δεν δημιουργηθεί ομάδα Ελλήνων βουλευτών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που θα παρακολουθεί τις αντεθνικές δραστηριότητες, απλά τα προβλήματα από τη δράση των εχθρών της πατρίδας θα συσσωρεύονται...»
Απο το fasistes.blogspot